Inrikes.

2017-06-30 10:00
Adrian Ericson lämnar politiken för att koncentrera sig på studier. ”Jag vill göra saker helhjärtat”, säger han.  Bild: Daniel Johansson
Adrian Ericson lämnar politiken för att koncentrera sig på studier. ”Jag vill göra saker helhjärtat”, säger han.

Adrian Ericson (S) lämnar politiken

Han har beskrivits som framtidsnamnet. Han väntades få en plats högt upp på riksdagslistan under valet. Men nu lämnar Adrian Ericson (S) oväntat politiken.
​– Jag vill befinna mig i nuet och leva så mycket som möjligt där jag är just nu, säger han till ETC Jönköping.

Adrian Ericson var den som tidigare i år fick flest nomineringar till riksdagen av S-föreningarna i Jönköping. I takt med att partiet internt pratat allt mer om behovet av nya kandidater så har den 22-årige Grännabon fått allt fler anhängare.

Men nu avsäger han sig plötsligt nomineringen – och hoppar av sin plats i kommunfullmäktige i Jönköping.
–  När många av mina vänner har varit ute och rest så har jag ägnat den tiden åt att läsa kommunala handlingar i stället, eller knacka dörrar och annat, så det är klart att det finns andra saker man vill hinna med, säger han.

Kombinerade politik och studier

Det senaste året har Ericson försökt kombinera lokalpolitiken med att studera i Lund. Men kombination-en av studier i Lund och politiska möten i Jönköping har till sist blivit för mycket.

– Det är svårt att vara både en engagerad student och en bra lokalpolitiker på två olika ställen i landet. Jag vill göra saker helhjärtat. När jag ser grejer som jag tycker att man borde göra något åt så vill jag känna att jag har tid att göra det. Annars blir det bara frustration och stress.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Han fortsätter:
– Jag har känt periodvis att jag har varit utmattad, att man har sovit dåligt och varit trött och börjat missa grejer. Det är väldigt lätt att ta på sig för mycket.

Nu planerar Ericson att i stället satsa fullt ut på studierna. -Samtidigt kommer han fortsätta som krönikör här i ETC Jönköping. Och han utesluter inte en politisk comeback efter att han tagit sin kandidatexamen om ett par år.

Kommer du tillbaka då för att satsa på valet 2022?
– Vi har inte lagt fram några sådana framtidsplaner. Men jag känner från min partikamrater att jag är varmt välkommen tillbaka om jag har möjlighet och det är jag tacksam för.

 

• Adrian Ericson, 22, var distriktsordförande för SSU i Jönköpings län 2013-2016. Han blev invald i kommunfullmäktige under valet 2014 och satt i utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden tills han började studera i Lund för ett år sedan.