Inrikes.

2017-12-15 12:00
Claudio Bresciani/TT

Julkonsert med Ernman och Berghagen på Spira

På tisdag kommer Malena Ernman till Spira med sin julkonsert. I år har hon med sig Lasse Berghagen.
   – Jag vet ingen som är så rolig att jobba med som Lasse, säger hon.

Operasångerskan och melodifestivalvinnaren Malena Ernman kommer till Jönköping. För åttonde året i rad är hon på julturné i Sverige. De senaste åren har hon, utöver musiken, gjort sig känd som en stark debattör. På twitter han hon återkommande tagit ställning mot rasism. Konserten väntas däremot inte bli särskilt politisk. Nu handlar det om att skapa julstämning.

Klassiska julsånger och opera

Ernman och Berghagen bjuder på klassiska julsånger blandat med folkmusik, jazz och opera. Med till Jönköping har de också Mats Bergström, Janne Bengtson och Svensa Stråkensemblen. Konserten beskrivs som en stämningsfull och personlig helkväll.

Förra året gick turnén i arenor och ishallar. Men i år har Ernman satsat på att skapa så mycket julstämning som möjligt i stället för att maximera antalet besökare.

– Det var fantastiskt kul med så stor publik. Men jag längtade tillbaka till närheten och intimiteten som finns på konserthusen, säger hon.

Jönköping är det näst sista stoppet på turnén. Den som missar henne i Jönköping har en sista chans att se henne i Kalmar dagen därpå.

Andra gången med Berghagen

Det är andra gången som Lasse Berghagen följer med på turnén. Senast var 2015.

– Jag vet ingen som är så rolig att jobba med som Lasse. Efter förra turnén så kändes det som att vi hade så mycket mer att göra tillsammans. Vi har bara börjat, säger Malena Ernman.

 

DIGITAL PRENUMERATION

TVÅ VECKOR GRATIS!

Läs alla artiklar från Dagens ETC utan kostnad första två veckorna. Därefter är priset 199 kronor/månad. Ingen bindningstid. Du får dessutom Dagens ETC direkt till din mejl, alla dagar i veckan. Beställ för att läsa direkt.

Genom att klicka på ”Prenumerera” godkänner du prenumerationsvillkoren och samtycker till att ETC-företagen hanterar dina personuppgifter