Kultur & Nöje.

2017-07-26 07:53
  • Det finns så många roliga lopp i världen, men vi tror att det finns behov för ett löpevenemang som på ett unikt sätt förenar skojiga färger och spännande hinder, säger Suvi-Anni Huhtinen är producent för The Color Obstacle Rush. Pressbild
    Det finns så många roliga lopp i världen, men vi tror att det finns behov för ett löpevenemang som på ett unikt sätt förenar skojiga färger och spännande hinder, säger Suvi-Anni Huhtinen är producent för The Color Obstacle Rush.
  • Pressbild
  • Pressbild

Ett färgsprakande lopp gör entré i Jönköping

Ett färgsprakande lopp gör entré i Jönköping under sommaren. För första gången arrangeras The Color Obstacle Rush i stan.
​– Vår huvuduppgift är att visa folk att idrott kan vara roligt, säger Suvi-Anni Huhtinen, paroducent för evenemanget.

År 2014 föddes idén om en hinderloppsbana som fick namnet The Color Obstacle Rush. Turnén blev en succé i hela Norden. Det vinnande konceptet resulterade i att det spred sig till både Storbritannien och USA under året därpå. Under både 2015 och 2016 var över 200 000 deltagare aktiva i åtta länder. I fjol hade evenemanget premiär i Sverige då fem städer fick besök av The Color Obstacle Rush.

I år kan Jönköping räknas in till evenemanget då städerna har utökats till sju. Suvi-Anni Huhtinen är producent för The Color Obstacle Rush i Sverige och Finland, och ser det som positivt att kunna utökas.

– Det finns så många roliga lopp i världen, men vi tror att det finns behov för ett löpevenemang som på ett unikt sätt förenar skojiga färger och spännande hinder.

Samma koncept i varje stad

Var eventen kan hållas beror på vilka platser som är lämpliga, såsom parker eller travbanor. Huhtinen förklarar att de även besöker de potentiella eventplatserna innan något bestäms.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Vårt koncept och våra hinder och mängd av färgstationer är desamma i varje stad, men naturligtvis är själva spåret lite annorlunda baserat på evenemangsplatsen och marken, säger Suvi-Anni Huhtinen.

Hon förklarar att det viktigaste under eventet är att besökarna har en rolig dag och får en så stor hög med upplevelser och fina bilder med sig som möjligt.

– Vår huvuduppgift är att visa folk att idrott kan vara roligt. Det finns ingen tidtagning och den som vinner får samma pris som alla andra, ett fantastiskt bra humör. Även om Color Obstacle Rush är ett ”löpevenemang”, behöver man inte springa om man inte vill. Det är faktiskt lika många som går eller dansar genom hela banan.

Nya överraskningar 

Under årets produktion kommer det att finnas några nyheter som inte har varit med tidigare år i form av olika hinder. Nya rutschkanor, kängurubollar och ett hav av gigantiska uppblåsbara bollar är några av överraskningarna som väntar besökarna. 

Suvi-Anni Huhtinen säger att framtidsplanerna är att komma upp med nya roliga sätt att träna och motionera på.
– Vi tror att genom vår typ av ”funruns” genom glädje och skoj, blir folk ännu mer intresserade av idrott.

Hon fortsätter:
– Våra deltagare uppskattar att vi arrangerar idrottsevenemang som inte är allvarliga och inte kräver jättebra kondition.

Vill sprida ett leende

Hinderbanan är framtagen främst för att sprida ett leende på besökarnas läppar och passar de flesta deltagarna. Därför ser inte Huhtinen någon större risk att skada sig under loppets gång. Men för säkerheten för deltagarna går gränsen vid 3 500 besökare i Jönköping.
– Syftet är att arrangera evenemang som är roliga och lämpliga för nästan alla, säger hon.     

• NÄR: 29 juli

• VAR: Knektaparken, Jönköping

• HUR: Spring i hinderbanan samtidig som du bombas av färger.