Kultur & Nöje.

2017-08-11 12:00
  • Samuel Ljungblahd är bland annat känd från sitt framträdande vid prins Carl Philip och Sofias bröllop. Han har även vid flera tillfällen medverkat i ”Så ska det låta” på SVT. Bild: Pressbild
    Samuel Ljungblahd är bland annat känd från sitt framträdande vid prins Carl Philip och Sofias bröllop. Han har även vid flera tillfällen medverkat i ”Så ska det låta” på SVT.
  • Ulf Wadenbrandt. Bild: Pressbild
    Ulf Wadenbrandt.

Ljungblahd rivstartar Spira-hösten

Samuel Ljungblahd är mannen som fick de stela kungligheterna att dansa på prinsbröllopet 2015. Nu kommer han till Jönköping för att rivstarta hösten på Spira.

”Det kommer att bli en sådan fantastisk öppning på spelåret. Jag lovar det. Folk kommer inte att kunna sitta still”, säger dirigenten Ulf Wadenbrandt.

 

På lördag om en vecka intar Samuel Ljungblahd Spira-scenen tillsammans med Ulf Wadenbrandt och Jönköpings sinfonietta. Det blir höstsäsongens första stora konsert. Det blir en soul-kväll med klassiska låtar av artister som Marvin Gaye och Stevie Wonder. Och Wadenbrandt lovar att publiken kommer att stå upp och dansa loss till bland annat ”Ain’t no mountain high enough”.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


– Det kommer att bli en magisk konsert. Jag har jobbat så många gånger med Jönköpings sinfonietta och att få spetsa det med Ljungblahd, som är en av Sveriges bästa soulsångare, så blir det magi, säger han.

Wadenbrandt en del av eliten

Ljungblahd känner de flesta till sedan prinsbröllopet. Innan dess sågs han vid flera tillfällen även i ”Så ska det låta” på SVT.

Eftertraktad dirigent

Men kvällens dirigent ska heller inte glömmas bort. Wadenbrandt är en av Sveriges mest eftertraktade dirigenter. Han har uppträtt tillsammans med stora delar av den svenska artisteliten. Men också med internationella artister som Susan Boyle och Rainbow-sångaren Joe Lynn Turner. När ETC Jönköping når honom på telefon är han på väg till Sotji för att uppträda med Aria som är Rysslands kanske största rockband.

– Jag jobbar överallt men det är alltid, alltid, lika roligt att komma tillbaka till Jönköping och spela på Spira, säger Wadenbrandt.

Han har spelat med Jönköpings sinfonietta flera gånger förut. Senast var under Dreamhack när de gjorde dataspels-musik.

Konserten är öppningskonsert inför höstsäsongen på Spira. Men Wadenbrandt utesluter inte att även de kommer tillbaka igen under det närmsta året.

– Det tycker jag att vi ska satsa på. Bara vi får in det i schemat, säger han.    

Fakta

NÄR? Lördagen den 19 augusti

VAR? Spira

HUR? Samuel Ljungblahd sjunger soulklassiker uppbackad av dirigenten Ulf Wadenbrandt och Jönköpings sinfonietta