Kultur & Nöje.

2017-07-07 12:00
  • Pressbild
  • Pressbild

Sommaröppet för barn och ungdomar på Spira

I veckan körde Spira för första gången igång sitt sommararrangemang. Efter att tidigare år ha stängt igen under sommarmånaderna storsatsar de nu på program för barn och ungdomar.
​– Det här lämnar oss med en väldigt härlig känsla, säger Agneta Leander, producent för Sommar i Spira.

Tidigare år har Spira ekat tomt under sommarmånaderna. I år satsar man under tre veckor i stället stort på barn och ungdomar. I veckan körde de igång teaterföreställningen ”Sommarröj hos Andersson och Andersson”.

Hela veckan har systrarna Alice och Molly Andersson musicerat och skådespelat för både barnfamiljer och fritidshem. Uppemot 80 personer har som mest besökt gratisföre-ställningen.

Handlar om en sommarfest

Föreställningen, som det är sista chansen att se under fredagen, handlar om hur systrarna ska bjuda in alla barn till en sommarfest.
– Det är en föreställning som ger glädje och energi i och med att det är en sommarfest. Så vi och publiken har skilts åt på glatt humör, säger Agneta Leander, producent för Sommar i Spira.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Dansworkshop för ungdomar

Parallellt med föreställningen har en dansworkshop för ungdomar arrangerats hela veckan med fortsättning även nästa vecka. Där får ungdomar från 13 år prova på street dance och modern improvisation. Och veckan efter det fortsätter det med dans för bebisar och vuxna. Samt en dansföreställning för sex- till tio-åringar och en föreställning för barn från fyra år.

–  Det är en tanke som vi har haft ett bra tag. Huset står där och det är synd att det är outnyttjat. Sedan är det roligt att ge barn och unga någonting på sommaren. Dels  är det för turister men sedan finns det också barn och ungdomar som inte har möjlighet att åka iväg över sommaren, säger Mia Ringblom Hjertner, konstnärlig chef för Unga Spira.   

VAR: Spira

NÄR: Flera veckor under juli, se programmet i händelsekalendern på sidan 29.

HUR: För första gången arrangeras sommarprogram för barn och ungdomar på Spira.