Kultur & Nöje.

2017-03-17 12:00
 • Teaterstickorna har övat sedan i augusti.  Bild: Daniel Johansson
  Teaterstickorna har övat sedan i augusti.
 • Eira Müntzing, som spelar Peter Pan, möter här Kapten Krok, som spelas av Lukas Fredriksson, i en klassisk duell. Bild: Daniel Johansson
  Eira Müntzing, som spelar Peter Pan, möter här Kapten Krok, som spelas av Lukas Fredriksson, i en klassisk duell.
 • ”Jag vill alltid ha teater i mitt liv”, säger Eira Müntzing som glädja över chansen att få spela Peter Pan. Bild: Daniel Johansson
  ”Jag vill alltid ha teater i mitt liv”, säger Eira Müntzing som glädja över chansen att få spela Peter Pan.

Teaterstickorna sätter upp Peter Pan - övat i månader

Om en månad är det premiär för Teaterstickornas föreställning Peter Pan. Ungdomarna i åldrarna 13–25 har övat sedan augusti.
– Det är härligt att få spela på Jönköpings teater, säger Eira Müntzing som gestaltar Peter Pan.

Jesus Christ Superstar, Grease och Into the woods är några av föreställningarna som Teater-stickorna har framfört genom åren. I år är det Peter Pan som står på scenen. Eva Edevik och Sanna Holmgren Jonsson är producenter för föreställningen och känner sig glada och nöjda så här långt.
– Idén om Peter Pan kom från ungdomarna själva, säger Sanna Holmgren Jonsson. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Eva Edevik har tidigare jobbat med ett projekt som heter ”På flykt”. Det var ett integrationsprojekt som Teaterstickorna gjorde tillsammans med asylsökande som kom från olika länder. Projektet blev väldigt uppskattat av de deltagande, speciellt för de asylsökande.
– Det öppnades en dörr till gemenskap, och många vill fortsätta med teater, säger Eva Edevik. 

Med stöd från Regionen så har de öppnat dörrarna för flera nyanlända flyktingar att vara med i föreställningen. Musikalgruppen, som står bakom föreställningen, är den grupp som det satsas mest resurser på inom Teaterstickorna. Både ekonomiskt och tidsmässigt.
– Vi satsar mycket på att det ska se professionellt ut, med allt ifrån ljud och ljus till kostymerna. Det är genomtänkt i varenda liten detalj, säger Eva Edevik 

Peter Pan riktar sig främst till barnfamiljer med barn från sex-sju år. Sanna Holmgren Jonsson förklarar att det är speciellt för den här gruppen att rikta sig till barnfamiljer.
– Vi har en barngrupp som alltid är riktade till den målgruppen, men just det här gänget gör inte det så ofta.

Eira Müntzing spelar huvudrollen som Peter Pan. Hon går tredje året på Per Brahegymnasietsteaterlinje.
– Jag blev glad och nervös när jag fick rollen, för jag har inte haft en så stor roll förut, men jag känner mig mest taggad, säger Eira Müntzing.

Eira har precis varit med i slutprojektet Den nya människan i Per Brahegymnasiets produktion.
– Jag kommer fortsätta med teater i framtiden, men vet inte på vilket sätt. Jag vill alltid ha teater i mitt liv, säger Eira Müntzing.