Nyheter.

2017-06-16 10:00
  • ”Jag är väldigt glad över nomineringen”, säger Carina Ödebrink. I december sätts enligt planen de slutliga listorna för region- och riksdagsvalen.  Bild: Melker Dahlstrand
    ”Jag är väldigt glad över nomineringen”, säger Carina Ödebrink. I december sätts enligt planen de slutliga listorna för region- och riksdagsvalen.
  • Carina Ödebrink Bild: Press
    Carina Ödebrink

Carina Ödebrink nomineras till riksdagen

Regionrådet Carina Ödebrink (S) nomineras till riksdagen. Det kan innebära flera nya namn högt upp på Socialdemokraternas riksdagslista.
​ – Jag har sagt att jag är hedrad över att ha fått frågan och att jag kan tänka mig det, säger hon till ETC Jönköping.

Carina Ödebrink nomineras till riksdagslistan av Vaggeryds arbetare-kommun. Hon säger själv att hon kan tänka sig en plats i riksdagen och som distriktsordförande för Socialdemokraterna i Jönköpings län väntas hon få en topp-placering på listan.

– Jag har sagt att jag står till förfogande men det är valberedningens uppgift att försöka lägga pusslet och göra listorna på ett så klokt sätt som möjligt. Jag är väldigt glad över nomineringen, säger hon.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Har inga kommentarer

Ödebrink nomineras både till region- och riksdagslistan. Däremot kan hon inte sitta kvar som regionråd om hon kommer in i riksdagen. Vem som i så fall tar över hennes roll i regionen vill hon inte sia om.
– Det är valberedningen som ska jobba med det här och där har jag inga kommentarer, säger hon.

Slutliga listor i december

Tidigare i veckan meddelade riksdagsledamoten Helene Petersson (S) från Stockaryd, i Sävsjö kommun, att hon lämnar riksdagen efter den här mandatperioden. Eftersom Ödebrink kommer från Vaggeryd är det däremot osannolikt att hon tar Peterssons plats om även valberedningen väljer att föra fram henne. Mer sannolikt är därför att vi kommer att få se flera nya namn högt upp Socialdemokraternas riksdagslista. Den nuvarande riksdagsledamoten Thomas Strand (S) kommer även han från Vaggeryd. Det är osannolikt att Socialdemokraterna skulle föra fram två riksdagskandidater från Vaggeryd på valbar plats – vilket tyder på att en nominering av Ödebrink kan innebära att Strand får lämna riksdagen.

Valberedningens arbete påbörjas redan nu. I december sätts enligt planen de slutliga listorna för region- och riksdagsvalen.