Nyheter.

2017-03-24 08:00
  • Kommunen har bland annat annonserat efter sommarvikarier på reklamskyltarna runt om i stan. Nere till höger på reklamskylten lockar de med bonus-systemet.  Bild: Daniel Johansson
    Kommunen har bland annat annonserat efter sommarvikarier på reklamskyltarna runt om i stan. Nere till höger på reklamskylten lockar de med bonus-systemet.
  • Kommunens bonus ska få fler unga att vilja ta långa vikariat under sommaren. Arbetsgivarna konkurrerar om de få arbetssökande. Bild: TT
    Kommunens bonus ska få fler unga att vilja ta långa vikariat under sommaren. Arbetsgivarna konkurrerar om de få arbetssökande.
  • Med flyers och reklamkampanjer i sociala medier sprider kommunen budskapet om hur mycket det går att köpa för de 6 000 kronor som går att få i bonus.
    Med flyers och reklamkampanjer i sociala medier sprider kommunen budskapet om hur mycket det går att köpa för de 6 000 kronor som går att få i bonus.

Kommunens desperata jakt på sommarvikarier

Du får 70 kebab-pizzor eller en all inclusive. Kommunens jakt efter sommarvikarier har nått en helt annan nivå i år. ETC Jönköping har kartlagt Jönköpings kommuns desperata jakt efter vikarier.

”Sommarjobba 10 veckor hos oss, få 6 000 kronor i bonus utöver din ordinarie lön. Det räcker till 70 kebabpizzor”, står det på kommunens hemsida.

Jo, du läste rätt. 70 kebabpizzor är Jönköpings kommuns senaste drag för att få fler att söka sommarjobb inom vård och omsorg. Och det är inte den enda punkt där kommunen tänker nytt. Förra året var det på håret att kommunen fick in de sommarvikarier som behövdes. I år har de därför valt att storsatsa på rekryteringen.

Bonus till sommarvikarier

I vintras beslutade de att ge alla sommarvikarier en bonus om de väljer att jobba hela sommaren. Totalt 6 000 kronor extra får den som är sommarvikarie i tio veckor eller fler. Bonusen har sedan marknadsförts i sociala medier där pengarna har översatts till både kebabpizza, all inclusive och träningskort – för att den förväntat unga målgruppen ska bli intresserad av jobbet. 


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


Utöver den kampanjen bjuder kommunen in till öppet hus där de hoppas att alla intresserade dyker upp. Och de har själva åkt runt bland högskolor och på arbetsförmedlingen för att visa att de behöver folk.

Ta in minderåriga

Men trots ansträngningarna så fortsätter det vara svårt att locka tillräckligt många sökande. För ett par veckor sedan tog socialförvaltningen därför ytterligare ett steg. De gick ut internt med information om hur enhetschefer kan göra för att ta in minderåriga i verksamheterna. Allt för att säkra upp ifall inte tillräckligt många behöriga söker jobben.
– Det är hjälp och stöd för cheferna om hur de kan göra när de tar in en person som inte har fyllt 18 utan kanske är 17, säger Lena Petersson, personalchef.

Hon fortsätter:
– Det har blivit svårare och svårare att hitta personal. I år är det extremt svårt med anledning av att vi har en väldigt låg arbetslöshet.

Ett problem för kommunen

I det här fallet blir faktiskt den låga arbetslösheten ett problem för kommunen. Speciellt i kombination med att Jönköping just nu växer. Det behövs flera vikarier nu än för några år sedan. Och det finns  samtidigt många fler verksamheter som erbjuder sommarjobb. Eftersom det finns få arbetslösa med vårdutbildning leder det till att kommunen i praktiken konkurrerar med helt andra verksamheter om personalen. Samma person kan söka jobb både på ett äldreboende och som lagerarbetare på Torsvik. 

– Det är klart att man som sökande väljer och vrakar vad man själv är intresserad av. Vi måste visa att det är ett meningsfullt och bra jobb hos oss och att man får jobba med människor. Vi måste visa det positiva, säger Lena Petersson.
Och där pekar hon också, kanske motvilligt, på ett av de största problemen.

Positiva med yrket

Det är viktigt att visa det positiva med yrket. För bilden av arbetet är långt ifrån positiv. Det är allt färre som vill arbeta inom vård och omsorg. Pratar vi med dem som arbetar ute i verksamheterna möter vi flera som är kritiska till hur kommunen nu gör allt för att hitta sommarvikarier – i stället för att satsa på att göra jobbet mer attraktivt från första början.
– Det finns inga vikarier, det finns ingen som vill jobba här. De måste höja lönerna för att folk ska vilja jobba, säger en vårdanställd på kommunen.

Så länge den ordinarie personalen går på knäna kommer det inte gå att locka flera till yrket, konstaterar flera anställda. Och de får medhåll från forskarhåll. Så sent som för en månad sedan presenterades rapporten ”Vem ska arbeta i framtidens äldreomsorg?” på Stockholms universitet. I rapporten jämförs två olika undersökningar som har gjorts bland vårdpersonal i Sverige och övriga Norden, 2005 respektive 2015. Resultatet är nedslående. Under 2015 har 49 procent av de anställda i Sverige allvarligt övervägt att sluta jobba inom hemtjänsten eller på äldreboenden. Det är en kraftig ökning jämfört med 2005 – och det är betydligt fler än i de andra nordiska länderna.

 

Läs vidare på nästa sida: Personalen mår sämre

Bonustrappan: 
• Kommunens bonustrappa styrs av hur många veckor du jobbar. Ju fler veckor du jobbar under sommaren desto större bonus får du utöver din vanliga lön. Så här sätts bonusen:
5 veckor – 500 kr
6 veckor – 2000 kr
7 veckor – 3000 kr
8 veckor – 5000 kr
9 veckor – 5500 kr
10 veckor – 6000 kr

Minst åtta veckor: 
• Skulle alla sommarvikarier arbeta minst 8 veckor skulle kommunen klara sig med 950 vikarier. Det är därför kommunen satsar så mycket på bonussystemet. Om en del av personalen, som tidigare år, bara kan arbeta en månad så blir totalbehovet 1 200 sommarvikarier, enligt förvaltningen. 

Så lockar kommunen unga: 
• Så försöker kommunen locka sommarvikarier till vård och omsorg.
•  Bonus till den som jobbar flera veckor.
• Stor kampanj i sociala medier.
•  Öppet hus för jobb-intresserade (Nästa gång den 19 april klockan 16.00 på Juneporten).
•  Besök på skolor och arbetsförmedlingen.
•  Tydligare tips för hur man kan ta in minderårig personal.