Hoppa till innehållet

ETC Jönköping

S-kongressen: Länsdelegater påverkade migrationspolitiken

S-kongressen avslutades i onsdags. SSU i Jönköpings län representerades av distriktsordföranden Anna Franzén. Hon är glad över att de lyckades påverka partiets migrationspolitik.
S-kongressen avslutades i onsdags. SSU i Jönköpings län representerades av distriktsordföranden Anna Franzén. Hon är glad över att de lyckades påverka partiets migrationspolitik. Bild: Bild: Thomas Johansson/TT

ETC Jönköping.

Ett av Jönköpingsdelegationens främsta mål på S-kongressen var att arbeta för en humanare migrationspolitik. Det väntades bli en hård debatt – men redan i söndags nådde kongressen en överenskommelse.

SSU hör till dem som har drivit på mest i migrationsfrågan. Under kongressen representerades SSU i Jönköpings län av dess 18-åriga distriktsordförande Anna Franzén. Trots att hon var yngst av alla delegater på kongressen kan hon räkna in migrationspolitiken som en liten seger.

– Det känns ganska bra även om jag personligen förstås hade önskat att vi kunde ha permanenta uppehållstillstånd som en regel. Men vi landade ungefär där jag hoppades att vi skulle landa. Partistyrelsen har också varit väldigt lyhörda för vad delegationerna har önskat, säger hon.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Jönköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från
Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från
Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från
Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00