Hoppa till innehållet

ETC Jönköping

Toppmoderater anklagas för kränkande chatt-grupp

ETC Jönköping har kommit över en närmare två timmar lång ljudinspelning från det interna mötet. Chatt-gruppen hade, enligt Näslund, ett enda syfte. De diskuterade och planerade hur de skulle ta makten över Moderaterna i Jönköping.
ETC Jönköping har kommit över en närmare två timmar lång ljudinspelning från det interna mötet. Chatt-gruppen hade, enligt Näslund, ett enda syfte. De diskuterade och planerade hur de skulle ta makten över Moderaterna i Jönköping. Bild: Bild: Daniel Johansson

ETC Jönköping.

Flera moderater i Jönköping anklagas för att ha ingått i en chatt-grupp där det har gjorts påhopp och rent rasistiska uttalanden om andra partimedlemmar. ETC Jönköping har kommit över en inspelning från ett internt moderatmöte som det var tänkt att ingen skulle få höra.

Den 17 maj samlas den moderata fullmäktigegruppen i Jönköping för ett internt möte. Utöver fullmäktigeledamöterna medverkar länsförbundsordföranden Gottlieb Granberg och partiombudsmannen Tobias Stomilovic. Det är det första gruppmötet sedan Carin Berggren, ett par veckor tidigare, meddelat att hon slutar som kommunalråd. Mötet kommer däremot att handla om någonting helt annat.

Vill du fortsätta läsa?

Bli prenumerant på ETC Jönköping!
Om du redan är det loggar du in här .

JUST NU: Prova en vecka utan kostnad

Från

Lås upp alla låsta artiklar en vecka utan kostnad. Ingen bindningstid.

Läs digitalt i 3 mån

Från

Prova 3 månader digitalt till superpris. Ingen bindningstid.

Betala per år

Från

Spara upp till 1 109 kr med en årsprenumeration på Dagens ETC.

Detta ingår:

  • Tidning varje dag i veckan
  • Läs den digitalt när och var du vill
  • Läs låsta artiklar på ETC.se
  • Tillgång till arkivet på sajt och i app
  • Garanterat inga fossila annonser

Ämnen i artikeln

00:00 / 00:00